Tippek a gyerekszoba berendezéséhez

Ideális esetben a gyerekszoba berendezése a gyermekkel együtt „növekszik”, változik: a jól kombinálható és átalakítható bútorok nagy segítséget nyújtanak a szülőknek, hiszen nekik köszönhetően a szoba nemcsak a kicsi néhány éves koráig, hanem akár később is a gyermek kényelmes és praktikus élettere lehet.

Egyszerű bútorok

Válasszunk egyszerű vonalú bútorokat. Inkább vásároljunk egy rajzfilmfigurás ágytakarót vagy ágyneműt egy hagyományos faágyhoz, minthogy egy versenyautó formájú fekhelyet állítsunk a csemete szobájába. Bár utóbbinak 7 évesen biztosan örül, 13 évesen már szorgalmazni fogja, hogy vegyünk neki egy „nagyfiúsat”.

Hagyjunk elég helyet

A gyerekeknek helyre van szükségük a játékhoz, így ne vigyük túlzásba, és ne zsúfoljuk tele a szobát bútorokkal. Azok legyenek átalakíthatók, összecsukhatók és könnyen áthelyezhetők (például görgősek).

A gyereknek is adjunk teret

Ha a kicsin múlna, a szobája valószínűleg úgy nézne ki, mint egy hercegnő palotája vagy épp egy kalandokra csábító dzsungel. Ennyi szabadságot azért ne adjunk a gyermeknek, de biztosítsunk számára egy kis helyet, ahol kiélheti a kreativitását: például egy rajzolható (és könnyen tisztítható) fal formájában; de megfelelő kézügyességgel akár együtt is festhetünk a falra kedves mintákat.

Ne kövessük vakon a divatot

Csak azokat a divatirányzatokat kövessük, amelyek illenek a gyermekünk korához és otthonunk berendezéséhez. Ne felejtsük el azt sem, hogy a kicsi kedvenc mesehőse néhány év múlva valószínűleg a süllyesztőben végzi, ha feltűnik a színen a legújabb Disney-sztár.

Használjunk kiegészítőket

Nem kell sok bútor ahhoz, hogy egy szoba otthonos legyen. Maradjunk a kevesebb több elvénél, illetve az egyszerű vonalaknál; inkább olcsóbb (és könnyebben áthelyezhető) kiegészítőkkel vigyünk egyediséget a helyiségbe. Egy puritán berendezésű szoba is egészen más arcot ölt, ha vásárolunk bele néhány vidám mintás függönyt, ágyneműt, párnát, székpárnát vagy szőnyeget.

<< vissza