A tökéletes tévéállvány kiválasztása

A tévéállvány alapjaiban határozhatja meg a nappali hangulatát, így nem mindegy, milyet választunk az új tévének. De új készülék vásárlása nélkül is lecserélhetjük a bútordarabot, hogy teljesen új arcot adjunk a helyiségnek vagy akár az egész lakásnak.

Stílus

A méret és a teherbírás kérdése mellett a legfontosabb a médiaállvány stílusa: minimalista, klasszikus, skandináv vagy épp mediterrán stílusban berendezett otthonunkba is találhatunk megfelelő darabot. Ha a helyiségek stílusa nem egységes, az adott szobáét vegyük figyelembe. Egy mediterrán stílusú lakásba jól illik egy sötétebbre pácolt (dió, cseresznye) faanyagból készült, egy skandinávba egy natúr, egy modernbe pedig egy üveg és fém darab.

Anyag

A természetes stílus kedvelői számára a tömör fa az ideális választás. Előnye, hogy tartós, időtálló és nemes anyag; hátránya az ára, illetve, hogy ápolást igényel. A legjobb kompromisszumos megoldás egy bútorlapból készült állvány: dekorfóliája bármilyen fát (bükk, dió, mahagóni stb.) idézhet. Egy rattanállvány könnyű, így egyszerű áthelyezni; kis szobába, ahol időnként több helyre van szükség, jó választás. A rattanállvány üveggel vagy fával kombinált változatban is kapható.

Funkciók

Nem mindegy, hogy a médiaállványon csak a televíziót tárolnánk, vagy egyben pl. könyvespolcnak is használnánk. Ha ezen helyeznénk el a DVD-ket és a távirányítókat, válasszunk olyan modellt, amelynek polcai vagy zárható szekrénye van. Kis szobába ideális a görgős, könnyen áthelyezhető állvány. Ha gyermekek vagy háziállatok is élnek velünk, válasszunk ívelt szélekkel rendelkező vagy sarokállványt – utóbbi biztosabban áll, és kevesebb helyet foglal, illetve a négylábú vagy a csemete kisebb eséllyel borítja magára vagy ütközik neki.

<< vissza