8 tipp a kis hálószoba berendezésére

Egy kis helyiségben is érezhetjük magunkat komfortosan; egy hálószobába pedig elég egy ágy és egy éjjeliszekrény ahhoz, hogy nyugodtan aludjunk. Nem fogjuk túl kicsinek, nyomasztónak érezni a szobát, ha a helyiség berendezésénél megfogadjuk az alábbi tanácsokat.

1.Használjuk ki a teret

Használjunk ki minden rendelkezésünkre álló teret, és terjeszkedjünk függőlegesen. Az ágy végébe állított könyvespolc helyett kerüljenek az olvasnivalók a fejünk fölé. A polc azonban ne legyen túl keskeny, és a felszerelésnél is fokozottan figyeljünk oda, hogy ne kelljen arra ébrednünk, hogy a berendezési tárgy megadta magát, és befeküdt mellénk.

2.Ágyneműtartó

Ahelyett, hogy egy különálló komódban tartanánk az ágyneműt, válasszunk ágyneműtartós ágyat. A jobb helykihasználás érdekében felnyithatót vegyünk kihúzható helyett.

3.Éjjeliszekrény

Az éjjeliszekrény alatti helyet is kihasználhatjuk, például a papucsunk tárolására, ha nem szekrényeket teszünk az ágy két oldalára, hanem felszerelünk egy-egy polcot, amit elfér egy pohár víz, egy könyv és a szemüvegünk.

4.Elválasztófal

Egy egyedi, a szokásosnál nagyobb méretű, magasabb fejvég akár elválasztófalként is szolgálhat, ha a nappali és a hálószoba ugyanazon helyiségben kap helyet. A fal másik oldalán könyvespolcot is kialakíthatunk.

5.Játék a színekkel

A hálószoba falát világos színekkel fessük ki, hogy nagyobbnak látsszon a tér. De egy vidám mintájú tapétát is választhatunk, amelynek árnyalatai megnyugtatnak, és segítenek kikapcsolódni.

6.Személyes apróságok

Apró részletekkel fokozhatjuk a helyiség hangulatát. A monogramos párna- vagy paplanhuzat, illetve a családi fotók a falon otthonos hangulatot teremtenek.

7.Ötletes tárolók

Az ágy fejvége praktikus tárolóként is szolgálhat, amelyben tarthatjuk például a pizsamánkat. A kihajtható fiókok segítségével akár az éjjeliszekrényt is megspórolhatjuk.

8.Végtelen fehérség

A fehér szín egyértelműen nagyítja a teret. A falak mellett a bútorok és az ágynemű is lehet fehér. Azért, ha nem szeretnénk, hogy a hálót össze lehessen téveszteni egy havas tájjal, egy-egy színes apróságot, például díszpárnát helyezzünk el a szobában.

<< vissza