6 tipp az előszoba berendezésére

Az előszobának nem feltétlenül kell csupán átjáróként szolgálnia – a lakás teljes értékű helyisége is lehet, amennyiben gondot fordítunk a berendezésére, és nem csupán a cipőknek és a kabátoknak hagyunk itt egy talpalatnyi helyet. A legtöbb lakásban nem áll rendelkezésre széles folyosó, és természetes fény sem árad az előszobába, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne rendezhetnénk be a helyiséget otthonosan. Az alábbiakban erre adunk néhány tippet.

1.Festés

Válasszunk egy világosabb festéket, így optikailag tágasabb lesz a tér. Ez főképp akkor jó megoldás, ha nem jut az előszobába természetes fény. A különleges építészeti megoldásokat, boltíveket gipszstukkókkal emelhetjük ki.

2.Képgaléria

Rendezzünk be a falon képgalériát: a sok kis méretű családi fotóval növelhetjük a helyiség személyes jellegét. Természetesen nemcsak fényképet, hanem festményeket vagy saját készítésű, bekeretezett műalkotásokat is kitehetünk.

3.Üzenőfal

Az előszoba falára kerülhet egy fa- vagy parafatábla, illetve egy filccel vagy krétával írható tábla is, amelyen a család tagjai üzenetet hagyhatnak egymásnak.

4.Futószőnyeg

Egy feltűnő színű vagy mintájú futószőnyeg hosszabbnak láttatja a helyiséget. Ráadásul ennek köszönhetően a piszkot sem hordjuk be a lakásba, illetve a világos színű csempét sem kell olyan gyakran felmosni.

5.Kisasztal

Egy komódot vagy konzolasztalkát is elhelyezhetünk az előszobában, ezzel fokozva a helyiség otthonosságát: az asztalra pedig kerülhet egy váza virág, egy gyertyatartó vagy egy cserepes növény.

6.Fogas

A fogas praktikus funkciója mellett az előszoba igazi dísze is lehet, ha nem hagyományos kampókat, hanem ötletesebb megoldásokat alkalmazunk. A kabátokat felakaszthatjuk például egy fiókgombokból vagy faágakból készített fogasra is.

<< vissza